We trappen dit jaar af met de Lente thematocht op zondag 14 mei.  Dit keer staat de fietstocht in het teken van de midden-brabantse leerindustrie.  Maak onderweg kennis met dit traditionele ambacht. U bezoekt onderweg onder meer een voormalige schorsmolen en optioneel een looijerijmuseum.

Starten kan van 10.00 uur tot 13.00 bij Floralia Park aan de Beneluxweg in Oosterhout.  Hier kunt u ook terecht voor een kop koffie in de prachtige showtuin.  U kunt kiezen tussen routes van 25 of 45 kilometer.  Deelname kost € 5,- per persoon.  Hiervoor ontvangt u een routebeschrijving op papier of GPS,  een informatieboekje over de historie van het leerlooien in Oosteind en Dongen (1 per stel) en een dag vol gezelligheid. Kinderen tot 16 jaar fietsen gratis mee.

Tweede startplaats

Behalve bij Floralia Park in Oosterhout kunt u deze tocht ook beginnen (en inschrijven) bij het Looierijmuseum in Dongen.  Adres is Kerkstraat 33.  

Maak kans op een fiets

Bij inschrijven ontvangt u een stempelkaart. Bij iedere fietstocht van de Oosterhoutse Fietsdagen in 2023 ontvangt u een stempel.  Met vier stempels maakt u kans op een nieuwe fiets. 

Dus ook zin in een actieve dag in de groene buitenomgeving, kom dan 14 mei naar Floralia park.  We zien u graag.