Op zondag 12 september organiseert de Stichting Oosterhoutse Fietsdagen samen met Open Monumentendag Oosterhout weer een gezellige fietstocht langs de monumenten.  

Oosterhout heeft een aantal prachtige monumenten met een fascinerende historie en boeiende verhalen.  Ze leren ons wie we zijn,  waar we vandaan komen en hoe onze voorouders leefden.  Op zondag 12 september openen veel van die monumenten de deuren.  Dé kans om die molen, boerderij of pottenbakkerij eens van binnen te bekijken.

De Stichting Oosterhoutse Fietsdagen heeft 2 routerichtingen uitgezet.  Een westelijke route van 20 kilometer en een oostelijke route van 20 of 40 kilometer langs diverse monumenten.  Inschrijven en starten kan Coronaproof van 10.00 tot 13.00 uur bij Floralia Park aan de Beneluxweg.  Natuurlijk is het ook mogelijk beide routes te fietsen. Wandelaars zijn ook welkom.  En natuurlijk is er alle gelegenheid voor een terrasje of een picknick onderweg.

Deelname kost € 5,- per persoon (pinnen mogelijk).   Kinderen tot 16 jaar fietsen gratis mee. Hiervoor ontvang je een routebeschrijving op papier of GPS, monumentenboekje, toegang tot de open monumenten en een aardigheidje voor onderweg.   Ofwel een heerlijke dag voor alle leeftijden.  Tot ziens op 12 september bij Floralia Park.