Het was weer ouderwets gezellig tijdens de Familie Fietsdag 2017.  De ruim 350 deelnemers gingen op zoek naar het geheim van de graskabouters, die overigens niet alleen in het gras zaten.   Kabouter Owout zat in bomen, tussen het mais, op de kersenboerderij en zelfs in een café langs de route werd ie gespot.  

En weer werd een geheim ingrediënt voor  het kabouterelixer bekend.  De oplossing was:  Paardenbloem.

Uit de goede inzendingen werden diverse winnaars getrokken.  De hoofdprijs, een prachtig kersenpakket geschonken door Albert Heijn, ging naar mevrouw Plonie Verheijen. 

Op de Kersenhof in Raamsdonk werd gestreden om het kampioenschap ‘beste kersenpit spuger’.   Diverse technieken werden uitgeprobeerd.  De afstanden werden secuur gemeten door de strenge scheidsrechters. De winnaar, Jordi van Groesen spuugde zijn pit tot 9 meter en 50cm.   Bij de kinderen won Mark van Dalen met maar liefst 5 meter en 25 centimeter. 

Veel tevreden gezichten weer aan het einde van de dag.  Dank aan alle vrijwilligers en de sponsors:  De Kersenhof Raamsdonk,  Albert Heijn Arkendonk,  Groenrijk van Leijsen,  Partyservice Vermeulen,  Van Oosterhout Bikes & Sport en de Gemeente Oosterhout. 

Onder een fotoimpressie door de lens van Henk van der Leest.  Klik op een foto voor een vergroting.