De Oosterhoutse Fietsdagen stopt na 2023. Het (jaarlijks  teruglopende) aantal bezoekers van de Fietsdagen weegt niet meer op tegen de hoeveelheid werk die het organiseren van de dagen kost. 

In 2023 hebben wij 6 mooie fietstochten georganiseerd. Met uitzondering van de laatste zondag, was het dit jaar op iedere fietsdag mooi weer. Ondanks dat was het aantal fietsers in 2023  teleurstellend. Ook in 2022 hadden wij veel minder fietsers dan we gewend waren. In 2018 hadden we over het hele jaar ongeveer 1.900 fietsers. Met vrijwel iedere fietstocht mooi weer, bleef het dit jaar steken op 800 fietsers. Dat is te weinig. Onze uitgaven zijn dit jaar hoger dan de inkomsten. Zo weinig fietsers over een jaar, dat houden we niet lang vol, aldus Leny van der Ende, voorzitter Oosterhoutse Fietsdagen. 

Als bestuur hebben wij besloten om te stoppen met de Oosterhoutse Fietsdagen. 2023 was het laatste jaar, na 28 jaar stoppen we ermee. Het was een moeilijk besluit dat emoties opriep bij ons. Maar beter om te stoppen op een relatief hoogtepunt, dan te wachten tot er niemand meer komt en de kas helemaal leeg is.

Wij snappen heel goed dat u teleurgesteld zult zijn over ons besluit. Dat u misschien wel denkt, probeer het nog een jaartje. Maar dat gaan we niet doen. We zien maatschappelijke trends van individualisering, vergrijzing en concurrentie van veel andere evenementen. Ook de opkomende trend van fietsrouteapps en de populariteit van knooppunten spelen mee. 

Met trots kijken we terug op wat we al die jaren hebben georganiseerd. Ook zijn we blij dat we in die 28 jaar zoveel fietsers blij hebben gemaakt met een van onze mooie fietstochten. 

U fietsers bedanken wij voor het vertrouwen dat u had in ons en onze fietstochten. Als bestuur willen wij u het allerbeste wensen.

We hebben de routes van 2022 en 2023 nog een keer verzameld op deze pagina om te downloaden. 

Het ga jullie goed en blijf vooral fietsen.