Het blijft een fraaie combinatie, Open Monumentendag, Open Ateliers en de Oosterhoutse Fietsdagen die er een mooi fietsroute omheen maakt. 

Ruim 350 fietsers startten afgelopen. zondag vanaf Floralia Park of ’t Klosterke in Den Hout voor een inspirerende fietstocht van 20 of 40 kilometer. 

En er was weer veel te zien en te doen. Van kunstwerken in de Vlaamse Schuur tot de historie van de Oosterhoutse pottenbakkers in de toren van de Basiliek.  In de Schelleboom kon er gekleid worden en werd uitgewaaid bij de molen van Den Hout.  Het was ook dé gelegenheid om eens binnen te kijken bij de Chemin Neuf gemeenschap in de Paulus Abdiij, met haar rijke historie en fraai metselwerk.  Het gratis ‘Melkmeisje” ijsje bij Via Via viel in de smaak. 

De terugkomers waren, op een enkele foutfietser na, blij en voldaan en werden ook nog eens getrakteerd op een concert van Sparkling People in het Floralia Park.   De winnares van het Bourgondisch pakket werd Mevrouw de Jong uit Oosterhout en de troostprijzen waren voor mevrouw Dekkers en Van Oosterwijk.

Klik op de foto onder voor een vergroting