Ongeveer 150 fietsers trotseerden de koude wind en de buien op de eerste themafietstocht van de Oosterhoutse Fietsdagen in 2016.

Vanaf 9.00 uur meldden de eerste fietsers zich bij sportpark Slotbossetoren voor een fietstocht van 20 of 40 kilometer. Toen scheen de zon nog optimistisch. Ook enkele steppers en een hardloopster haalden hun routebeschrijving bij de vrijwilligers in het gezellige clubhuis van honkbalvereniging Twins.

Na circa 10 kilometer fietsen in het buitengebied rond Den Hout en Terheijden kwamen de fietsers aan bij de geitenboerderij van de familie Buiks in Teteringen. Maar liefst 900 geitjes worden hier gehouden. De familie Buiks was voltallig aanwezig om rondleidingen met uitleg aan de deelnemers te geven. Voor de kinderen was er een speciale hooiberg waarin pas geboren geitjes geknuffeld konden worden. Ook de melkstal kon bezichtigd worden.   Veel fietsers warmden zich hier op aan de koffie of thee en konden een geitenkaasje proeven. Deze viel in de smaak want er werden nogal wat geitenkaasjes gekocht.

Helaas werden we van boven getrakteerd op een aantal buien, maar gelukkig konden de fietsers schuilen in de geitenstal waar stoelen en tafels waren neergezet. En ook een lekke band kon hier droog geplakt worden. Wij danken de familie Buiks voor de gastvrijheid. En natuurlijk ook onze dank aan de sponsors Groenrijk van Leijsen,  Rabobank en Van Oosterhout Bikes en Sport voor de sponsoring (en de tent!).

En dan nu de antwoorden op de vragen onderweg:

Vraag 1: De slotbossetoren is 26 meter hoog. Vraag 2: Er werden 287 geitjes geboren en Vraag 3 de wolf at 6 geitjes op, want de zevende zat in de klok. De winnaars van de dagprijzen zijn:

1e prijs   Dhr. C.A. Oomes uit Oosterhout

2e prijs Mw. Mariola Lipka uit Oosterhout

3e prijs Mw. Elly Janssen uit Breda

Kinderprijs:  Josje Doeleman uit Oosterhout

Rond vier uur arriveerden de laatste fietsers terug op de startlocatie bij Twins. Het zonnetje scheen weer en de stemming was goed. In de gezellige kantine van Twins kon nog een drankje gedronken worden. “Wanneer is de volgende tocht?” hoorden we van veel nieuwe deelnemers.   Nou, deze is al over 5 weken, op zondag 22 mei. Dan organiseren we de aspergetocht. Houd de website in de gaten voor alle informatie.

Zie onder een fotoimpressie . ©Henk van der Leest

Klik op de foto voor een vergroting.