De Oosterhoutse Fietsvierdaagse start dit jaar niet bij ons vaste thuishonk Sportpark Slotbossetoren, maar bij de Floraliatuinen aan de Beneluxweg.  Dit ivm een drukke wedstrijdkalender bij onze gastheer Honkbalvereniging Twins. 

De Floralia showtuin is opgericht in 1969 in de toen jonge wijk Oosterheide. Tuinliefhebbers kweekten er onder andere dahlia’s en chrysanten.  Ook was de Floralia tuin tientallen jaren het decor van Nederlands grootste countryfestival. 

Sinds 1 januari 2018 is het beheer van de tuinen en gebouwen in handen van de Prospects@work. Het doel van Prospects@Work is een zinvolle dagbesteding te bieden aan mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Deze cliënten houden zich bezig met het onderhoud van de tuinen, gebouwen en in de horeca.

Floralia Park wordt ingezet als wandel- en ontmoetingspark, evenementenlocatie en als een algemene voorziening voor groepsbegeleiding en dagbesteding.

Het park is 17000 m2 groot en er is voldoende ruimte om uw fiets even te stallen. In het tuincafe met het bijbehorende terras kunt u zich inschrijven en een kop koffie, thee, frisdank, biertje of wijntje bestellen. 

De Fietsvierdaagse is dit jaar van donderdag 31 mei t/m zondag 3 juni. 

Op zondag 3 juni kunt u de Vierdaagse afsluiten met een gezellige barbeque in het park.  De barbeque is vanaf ongeveer 16.00 uur voor alle deelnemers.  Deelnemen? Meld u dan aan via floraliapark@prospectsatwork.nl   Ook voor specifieke (dieet)wensen.