Zondag 9 juli: Het was warm en het KNMI had gewaarschuwd dat er stevige buien te verwachten vielen, maar gelukkig was dat misschien ergens anders in het land. Warm was het wel.

Het aantal fietsers viel tegen, misschien vanwege warmte en weersvoorspelling. De fietstocht was een puzzeltocht, het was de bedoeling dat er 9 kabouters gevonden werden, elk met een letter en dan moet er gepuzzeld worden met de letters wat het bedoelde woord zou kunnen zijn. De oplossing moest zijn: appelmoes.

Er werden leuke prijzen weggegeven en de winnaar van de volwassen puzzelaars was: Pascal Rutters en bij de kinderen: Jesse vd Ven. Beiden van harte gefeliciteerd.

De warmte op de fiets viel mee, met een zacht windje en een ijsje onderweg hebben de deelnemers erg genoten van de mooie tocht.

Voor deze mooie zelf gemaakte fietstochten vraagt de Stichting € 5,00 per persoon als bijdrage in de kosten die er zijn. En er wordt altijd iets meegegeven voor onderweg b.v. een appel, een ijsje onderweg, een gadget, een themaboekje.

Er zijn mensen die in de loop van de jaren zo vaak mee hebben gefietst dat het altijd een feest van herkenning is.

Ondanks het iets tegenvallende aantal fietsers kijken we met een voldaan gevoel terug op deze dag.

Zie bijgaand de foto’s van Henk van der Leest. Klik op een foto voor een vergroting

De volgende fietstocht is 10 september en het thema zal dan waarschijnlijk ”erfgoed” zijn. Het wordt weer een mooie tocht.